23.10.13

Thycotic Software u ponudi Boree

Nešto veći razmak od prethodnog teksta na blogu sam, osim za redovite poslovne aktivnosti, iskoristio i za daljnji razvoj poslovanja moje tvrtke. Jedan od rezultata ove aktivnosti je značajno unaprjeđenje suradnje s tvrtkom Thycotic Software. S ovom tvrtkom surađujem preko godinu dana, no krajem ljeta je Borea stekla status Thycotic Certified Partner.

Thycotic Software je najpoznatiji po svom rješenju Secret Server - sustavu za pohranu i upravljanje zaporkama privilegiranih korisničkih računa. Upotreba privilegiranih korisničkih računa u sebi nosi možda najznačajnije rizike od internog ugrožavanja sigurnosti informacijskog sustava. To su pristupna prava koja koriste administratori mrežnih, poslužiteljskih, database i drugih kritičnih resursa informatičke infrastrukture. Secret Server značajno pojačava sigurnosne mehanizme kod pristupa lozinkama ovih korisničkih računa, a sofisticirani mehanizmi evidentiranja i nadzora značajno olakšavaju praćenje, ali i djeluju preventivno te efikasno odvraćaju osobe koje su u iskušenju kompromitirati dodijeljena im prava.

Thycotic Secret Server igra značajnu ulogu u integraciji sa drugim sustavom kojeg Borea ima u ponudi - sa SaaS rješenjem QualysGuard. Naime, integracijom ovih sustava moguće je zaporke koje se koriste u autenticiranom skenu pohraniti unutar lokalne mreže, a ne u Qualysovom oblaku, što predstavlja značajni poticaj za iskorištavanje svih mogućnosti sustava QualysGuard.

Više o svojstvima sustava Thycotic Secret Server možete pronaći na stranicama ove tvrtke ili na stranicama Boree. Naravno, možete mi se javiti mailom ili telefonom za svaku dodatnu informaciju, ako želite vidjeti ovaj sustav u živom radu ili ako želite i sami isprobati Secret Server. 

Nema komentara:

Objavi komentar